دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

حالت فوکوس دستی در فیلمبرداری

امروز در نمایندگی کانن در ایران  قرار است با یکی دیگر از قسمت های آموزش مقدماتی فیلمبرداری با دوربین‌های dslr کانن به مبحث حالت فوکوس دستی در فیلمبرداری بپردازد.

بسیار زیبا و دلنشین به نظر می‌رسد در لحظه ای که شما فیلمبرداری با دوربین‌های dslr خود را شروع می کنید، به ویژه در هنگام فیلمبرداری از سوژه‌های متحرک، از حالت فوکوس خودکار استفاده کنید.ولی بزرگترین عیبی که حالت فوکوس خودکار دارد باعث می‌شود که در حرکت همیشه لنز به دنبال یافتن نقطه فوکوس مناسب باشد، و در بازه زمانی که تلاش می کند تا دوباره یک نقطه فوکوس دیگری را پیدا کند و روی آن فوکوس کند، فیلم شما بسیار مبتدیانه جلوه خواهد داد. پس سعی کنید بجای استفاده از حالت فوکوس اتوماتیک از حالت فوکوس دستی استفاده نمایید.

حالت دستی در فیلمبرداریبرای تغییر دادن تنظیمات فیلمبرداری دوربین‌ عکاسی باید حتما مراقب فوکوس هم باشید. یکی از موضوعات مهمی که برای تهیه فیلم‌ های خوب ضروری می باشد ثبات است. اما در صورتی که از حالت اتوماتیک فوکوس (اتوفوکوس) استفاده کنید، دوربین عکاسی ممکن است در وسط ضبط فیلم فوکوس را به شکلی که اصلا خوشایند نیست تغییر دهد.

همین خاطر سببب شده است که تمام علاقه مندان به ابن حرفه همیشه با فوکوس دستی فیلمبرداری کنید. در صورتی که شما می‌خواهید از تکنیک‌ها فوکوس حرفه ای و خلاقانه مانند: Focus Pulls (قرار دادن سوژه خارج از فوکوس در فوکوس) یا Rack Focusing (تعویض یک عنصر پس زمینه با عنصر پیش زمینه) حتما باید از حالت دستی فوکوس در فیلمبرداری استفاده کنید.

این مطلب را از دست ندهید   بهترین برنامه برای بازیابی فیلم دوربین

برخی مواقه نیاز میشود که یک یونیت فوکوس تعقیبی (Follow-Focus) تهیه کنید تا اعمال این تکنیک‌ها راحت‌تر باشد.سپس با استفاده از این وسیله مقدار لرزش‌های دوربین عکاسی هم کمتر خواهد شد زیرا شما به صورت کاملا مستقیم حلقه فوکوس را لمس نمی‌کنید.

در کمپانی های بزرگ تولید فیلم سینمایی، کار و فعالیت مجزایی برای تنظیم کنندگان فوکوس وجود دارد،نقش این افراد انجام فوکوس دستی لنزها برای فیلمبردار می باشد! اما آیا به همین راحتی می باشد؟

برای انجام مناسب تر این تکنیک، نیاز به تمرین بسیار زیادی می باشد،ولی آن چنان هم که به نظر می‌رسد دشوار نیست. نکته‌ای که می‌تواند به کمک شما بیاید این می باشد که بستن دیافراگم موجب افزایش عمق میدان می‌شود و محدوده خارج از فوکوس شما کمتر می‌شود. این کار کمک بزرگی به حفظ فوکوس می کند.

0/5 (0 نقد و بررسی)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =